IN ME EIGE TAOL 3


Eindelijk is zover, in me eige taol nummer 3 is uit, een album
met 15 nummers waarvan 13 in me eige taol,1 in 't Nederlands,
1 in 't Maleis en een in 't Limburgs.

Het heeft een aantal jaren geduurd, maar 't eindresultaat mag er dan ook zijn.
De mensen reageren heel positief en iedereen die 't album heeft gehoord zegt dan ook "Martin dit is 't beste album wat je ooit hebt gemaakt".

Je kunt begrijpen dat ik daar best trots op ben, want als je op je 62e jaar nog een album uitbrengt, is dat best iets waar je trots op mag zijn.

Zowel de muziek als de teksten zijn heel gevarieerd, van heel serieuze tot lollige niets zeggende teksten en de muziek is door Jo Deusings op een, weer sublieme wijze gecomponeerd .

Dit album is verkrijgbaar bij;
Hakky
muntpassage 71
6001 GL   Weert

Je kunt ook  Ä 15,- overmaken op:
rekening  417434227
t.n.v. Hakky Weert,
o.v.v. in m'n eige taol 3   
je naam, adres en postcode,
dan wordt 't album naar je toegestuurd.

Groetjes

Martin


Januari 2005  Een bericht over Martin uit het blad "Brabant"

Martin van Munster
In me eige taol 2
MM 20.02

Het blijkt al uit de titel dit is overduidelijk de tweede CD van Martin van Munster uit Beringe. Nu ligt Beringe toch echt in Limburg maar Martin zingt in het Brabantse dialect, in z'n eige taol. Behalve dat Martin in Limburg woont en werkt zijn er ook Limburgse invloeden als was het maar vanwege de muzikale inbreng van Jo Deusings en Koos Snijders. Maar tekstueel gaat alles in z'n eige taol. Nu zal het best zo zijn dat er aanmerkingen gemaakt zouden kunnen worden op gebruikte woorden, spelling, grammatica maar het is en blijft zijn eigen taal.

Zoals eigenlijk bij iedere CD hoort is ook deze zeer afwisselend van onderwerp, melodie e.d. maar het allerbelangrijkste vind ik persoonlijk dat ik er me bij thuis voel. Het maakt geen verschil of je Martin van Munster in Weert meemaakt in zijn winkel, of bij een optreden. Een bakje koffie en wat buurt en je voelt je thuis. Bij het beluisteren van de CD krijg je (als je er voor openstaat) hier en daar een goede raad mee, waarbij je vrij bent om er al of niet iets mee te doen.

Enige onderwerpen:
Kameraod: als je niet meer weet hoe je verder moet kun je ontzettend "rijk" zijn als je dan een echte vriend, kameraad hebt met wie je samen kunt, zodat het niet meer zo zwaar is.

Wie iedereen vurbij is:
Doe het rustig aan, morgen draai je door, ren jezelf niet voorbij, zet het tempo eens opzij, al heb je een drukke baan, doe het rustig aan. Zomaar wat opmerkingen, maar je kunt op de gebruikte muziek heel gemakkelijk de polonaise lopen. Je kunt dus lekker vlug meedoen of moet je het juist rustig aan doen?. Een mooie combinatie van tekst en gebruikte melodie.

As ge ouwer wordt.
Een gevoelige muzikale overpeinzing van iemand die duidelijk tot de jeugd van vroeger hoort, maar duidelijk in de gaten heeft wat er nu in de wereld te koop is, zelf duidelijk tevreden is, maar zich afvraagt hoe het verder moet. De herinneringen aan vroeger geven echter weer moed.
Nu is het niet zo dat alle 14 liedjes een "zwaar" karakter hebben, zeker niet. De variatie is groot genoeg zowel tekstueel als muzikaal.

Info:Martin van Munster 06 1221 3690


18-11-2004     Live optreden van Martin bij Radio Venray

Donderdag 18 November is Martin van Munster te gast Bij Radio Venray met om circa 21.15 uur een LIVE optreden van de Brabantse zanger.
Het programma heet `Waar zijn de troubadours gebleven`en wordt
gepresenteerd door Oscar Hoovens.

Radio Venray, Waar zijn de troubadours gebleven, van 20.00 tot 22.00uur11-11-2004     HET IS ZOVERÖ.. De nieuwe CD-single  is uit!

Zoals ook elke Brabander en Limburger weet is de carnavalsperiode weer aangebroken. Ik heb dit jaar een speciaal carnavalsliedje geschreven die op cd  is uitgekomen.

De Cd-single heet BERTHA en wordt al gedraaid bij Omroep Brabant. BERTHA is in alle platenzaken verkrijgbaar en/of te bestellenen. Kom samen met mij helemaal in de carnavalsstemming met deze vrolijke meezinger.


06-10-2004     VideoClip "Het Brabantse Land" Nu online!

Vanaf vandaag is eindelijk de videoclip "Het Brabantse Land" te bekijken op de website. Kijk snel bij "mijn muziek" en heb even geduld met het
laden van de videoclip.
Veel kijk en luisterplezier!


31-08-2004     In KroatiŽ bij Radio Rovinj

De vakantie in KroatiŽ was weer voortreffelijk, elk jaar gaan we naar
Rovinj, waar we in al die jaren veel vrienden hebben gekregen.
Het liedje
wino bianco wino rosso, is daar met veel bijval ontvangen en wordt daar dagelijks gedraaid op de radio.
Mirco Cetinski (de beroemde tenor uit KroatiŽ en nu de direktor van radio Rovinj )heeft martin ook dit jaar weer geÔnterviewd.
Martin heeft ook wilde zwijnen gevoerd, gelukkig waren ze achter de hekken, want anders had hij niet zo veel lef gehad.
Foto's hiervan kun je vinden in 't fotoalbum onder de kop Rovinj.


22-05-2004     Martin van Munster eindelijk online


www.martinvanmunster.nl is een feit. Vanaf heden kan men alle
informatie over deze sympathieke Brabantse zanger volgen op het
World Wide Web. Wij hopen dan ook van harte dat iedereen er net zo veel plezier aan beleeft als wij.
Natuurlijk is deze site ook gemaakt voor iedereen die interesse heeft in een optreden van Martin van Munster voor een speciale gelegenheid.